Projecten

Wij hebben, mede met de hulp van onze partners, reeds een bedrag van € 836.828 kunnen doneren. Hiermee zijn verschillende waterprojecten gefinancierd. Wij werken vanuit het EARTH gedachtengoed vanaf 2007 en hebben de eerste drie jaar donaties gedaan aan verschillende partners. Vanaf 2011 is gekozen om enkel waterprojecten te financieren. Hieronder vindt u een overzicht van alle projecten gerealiseerd door EARTH Water:

 • Shunyi Sun’s Children’s Village

  Shunyi Sun’s Children’s Village

  Donatie: € 5.000

  In Shunyi Sun’s Village in Beijing is een opvang centrum voor kinderen waarvan de ouders in de gevangenis zitten. In het centrum zijn water reiniging installaties geïnstalleerd om alle kinderen van schoon drinkwater te voorzien. Klik hier voor Shunyi Sun’s Children’s Village foto's
  Lees meer over dit project

 • Loodgieters opleiding Sympany

  Loodgieters opleiding Sympany

  Donatie: € 6.000

  EARTH concepts heeft in eerste instantie een bedrag gedoneerd van €1000 aan Ms. Earth Nederland, evenals ambassadrice van Sympany, als support voor de ‘Run for Water’. In samenwerking met Eurotoques en Bagels&Beans is er nogmaals €5000 gedoneerd voor dit project in Malawi. Met het geld wordt de loodgietersopleiding van Sympany in Malawi gesteund. In Malawi word 60% van alle ziektes veroorzaakt door een gebrek aan schoon water en slechte hygiëne.

  Ik vind het onvoorstelbaar dat er nog steeds miljoenen mensen geen toegang hebben tot sanitaire voorzieningen en veilig drinkwater. Daarom ben ik ambassadrice van Humana (Wendy-Kristy Hoogenbrugge, 2010)

  Klik hier voor de foto's van dit project 

 • Children's Hygiene Program

  Children's Hygiene Program

  Donatie: € 32.500

  Stichting LiveBuild zet zich in voor het bouwen van water-en onderwijsvoorzieningen in Kameroen. Het ultieme doel is dat dorpsbewoners zich kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.
   

  plus icon
 • Olguluglui Rivier Project

  Olguluglui Rivier Project

  Donatie: € 93.166

  Arkefly, Eurosonic, Rock&Run2013 en EARTH Concepts hebben met dit project het doel om de rivier in Kaijado, Kenia terug te brengen in de oude staat om het gebied opnieuw te laten begroeien. Door de klimaat verandering en het korte regenseizoen is het gebied steeds droger geworden wat schade brengt aan de dieren en Masai dorpsbewoners die er leven. Door een dam die gebouwd wordt kan het water zich verspreiden met als gevolg het her-groeien van planten, ook in het droge seizoen. Door het terug brengen van de rivier is er ook een mogelijkheid om schoon drinkwater te produceren voor 10.000 Maisai mensen en wilde dieren die in het gebied wonen. Klik hier voor foto's van het Olguluglui Rivier project en zie hier Chef'Special in Kenia voor dit project.

  Lees meer over dit project

  plus icon
 • Sri Lanka Home of Hope

  Sri Lanka Home of Hope

  Donatie: €28.100

  Door de samenwerking met De Parade  en Denios hebben wij verschillende donaties kunnen doen aan Home of Hope in Sri lanka. 

  Klik hier voor foto's van Home of Hope

  plus icon
 • Home of Hope educatie voor 100 kinderen

  Home of Hope educatie voor 100 kinderen

  Donatie: €5.000

  Het ‘Home of Hope’ weeshuis in Sri Lanka biedt huisvesting aan 100 kinderen die uit oorlogsgebieden komen. Door dit project kunnen de 100 kinderen veilig naar school inclusief studiemateriaal en uniformen. 
  Lees meer over dit project

 • Soedan & Ethiopië

  Soedan & Ethiopië

  Donatie: €41.750

  In vluchtelingenkamp Abuda in Oost-Soedan is er een waterleiding netwerk geïnstalleerd, waar de 3688 vluchtelingen gebruik van kunnen maken. Ook in het Shimelba vluchtelingenkamp in Ethiopië hebben de vluchtelingen met de donatie van EARTH Concepts diverse voorzieningen kunnen aanschaffen. De capaciteit van dit vluchtelingenkamp is 10.000 personen. Dagelijks arriveren er vluchtelingen uit Eritrea, met het huidige aantal van 16.000 vluchtelingen is de maximum capaciteit inmiddels ruim overschreden. Door de aanleg van pompinstallaties, generatoren, waterreservoirs, distributiesystemen en watertaps is het aantal drinkwater- en sanitaire voorzieningen aanzienlijk uitgebreid. 

 • Stichting MAX

  Stichting MAX

  Donatie: €6300

  Stichting Max bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwater- en sanitatieprojecten in de meest afgelegen en arme gebieden van Bangladesh. De combinatie van het slaan van waterputten, het aanleggen van sanitatie en het geven van voorlichting over hygiëne is de meest effectieve manier om de groostste oorzaak van kindersterfte te bestrijden. Wij onderhouden nauwe banden met Stichting Max. Wanneer u interesse heeft om samen met ons een project van de Max Foundation te financieren neem dan contact op met patrick@earthwater.nl

  Klik hier voor foto's van de waterputten


   

 • Walk The World

  Walk The World

  Donatie: €8.200

  Tijdens de Walk The World is een tocht van 5km afgelegd door tienduizenden mensen verdeeld over 80 landen. De 5 km is tevens de afstand die een kind in een ontwikkelingsland gemiddeld aflegt van huis naar school. In Nederland zijn Unilever en TNT, tevens trouwe afnemers van EARTH Water, hoofdsponsor van deze loop.

 • Luis Figo Foundation

  Luis Figo Foundation

  Donatie: €7.500

  EARTH Concepts heeft een donatie gegeven aan de Foundation van de EARTH-Ambassadeur Luis Figo. Deze foundation met de bekende Portugese voetballer Luis Figo als voorzitter en ondersteunt vele sociale projecten wereldwijd. Lees meer over de Luis Figo Foundation
   

 • Haïti

  Haïti

  Donatie: €71.875

  Met behulp van onze partners in Noord-Amerika, Tradedoubler Strandvolley en Voque Taiwan, hebben we een donatie kunnen doen aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De slachtoffers van de aardbeving, die meer dan 222.000 levens heeft gekost en miljoenen dakloos heeft gemaakt, zijn hiermee voorzien van hulp. Deze hulp bestond onder andere uit 280.000 maaltijden voor kinderen.

  plus icon
 • Vluchtelingen Georgië

  Vluchtelingen Georgië

  Donatie: €32.500

  Dankzij de samenwerking tussen TAPPS Strandvolleybal toernooi en EARTH Concepts zijn vele vluchtelingen en ontheemden in Georgië voorzien van non-food items als jerry-cans, kooksets en dekens

   

 • Darfur Vluchtelingen

  Darfur Vluchtelingen

  Donatie: €25.000

  Samen met Avenance hebben wij een project gesteund om de vluchtelingen in Darfur aan schoon drinkwater te helpen. Voor meer informatie over deze samenwerking, klik hier.

   Zie hier de video van Avenance.

 • Schoon water voor Home of Hope kinderen

  Schoon water voor Home of Hope kinderen

  Donatie: €5.000

  Het ‘Home of Hope’ weeshuis in Sri Lanka biedt huisvesting aan 100 kinderen die uit oorlogsgebieden komen. Door het vernieuwen van de toiletten, badkamers en waterleidingen naar de slaapkamers kunnen de 100 kinderen van Home of Hope gebruik maken van schoon en veilig drinkwater.
  Lees meer over dit project

 • Regenwater filtering in Ethiopie en vluchtenlingenkamp Somalie

  Regenwater filtering in Ethiopie en vluchtenlingenkamp Somalie

  Donatie: €30.000

  Dankzij de samenwerking tussen TAPPS Strandvolleybal toernooi en EARTH Concepts is er in Ethiopië een watersysteem gefinancierd waarbij regenwater wordt opgevangen en gefilterd. Hiermee kunnen de komende 20 jaar, 170 personen gebruik maken van schoon water en verbeterde sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn er met de donatie in een vluchtelingenkamp in Somalië sanitaire voorzieningen ontwikkelt. Hiermee zijn voor ruim 400 mensen de leefomstandigheden enigszins verbeterd en is de kans op ziekte verminderd. 

 • Water voor instellingen met gehandicapte kinderen

  Water voor instellingen met gehandicapte kinderen

  Donatie: €25.000

  Met dit project hebben 7 instellingen in China die gehandicapte kinderen opvangen water reiniging systemen en water punten kunnen bouwen waar 2100 kinderen mee geholpen zijn.
  Lees meer over dit project

 • Qirui Kinder revalidatie centrum

  Qirui Kinder revalidatie centrum

  Donatie: €5.000

  Pre-installatie water testen lieten zien dat er veel problemen zouden ontstaan door de kwaliteit van het water wat beschikbaar was voor het Qirui revalidatie centrum in China. Dit project heeft ervoor gezorgd dat er water reiniging installaties zijn geplaatst waardoor 200 kinderen in de kliniek van schoon drinkwater zijn voorzien.
  Lees meer over dit project

 • Brunapeg water & voorzieningen

  Brunapeg water & voorzieningen

  Donatie: €21.458

  De basisschool en middelbare school in Zuid-Matabeleland in Zimbabwe, Afrika, hadden samen 1 watertap die ook gebruikt werd door het ziekenhuis. Door dit project hebben beide scholen, leraren thuis en de kerk goede watervoorzieningen gekregen los van het ziekenhuis. Naast de water installaties hebben de kinderen en leraren cursussen in hygiëne gekregen.
  Lees hier meer over dit project

 • Water filters voor families in Mozambique

  Water filters voor families in Mozambique

  Donatie: €8.000

  Dit project maakt mogelijk dat 800 families in het Monapo district, Mozambique gebruik kunnen maken van een ‘Siphon Tulip (water) filter’ waardoor er schoon en veilig water gebruikt kan worden. Meer dan 80% van de mensen ervaart ziektes zoals diarree, cholera en malaria waar schoon water hard nodig is.

  Door de water filters hoeven de mensen zich geen zorgen te maken over de lange afstanden om water te kopen en de ziektes die er bij vervuild water bij komen kijken. Op deze manier hebben zij (voornamelijk vrouwen en kinderen) tijd om naar school te gaan of om te werken en te verdienen.
  Lees meer over dit project

 • Water project voor migrant scholen - China

  Water project voor migrant scholen - China

  Donatie: €23.165

  De scholen waar dit project voor is ontstaan hebben veel problemen gehad met de kwaliteit van het drinkwater uit China. Dit project heeft ervoor gezorgd dat er water reiniging installaties en drinkwater punten zijn geplaatst voor 10 scholen. Door de water installaties zullen 8000 kinderen nu schoon drinkwater hebben.
  Lees meer over dit project

   

  plus icon
 • We Care Foundation

  We Care Foundation

  Donatie: €7.500

  De We Care Foundation, een initiatief van HotelloTOP, haalt al sinds 2007 geld op in samenwerking met de Nederlandse hospitality branche voor 
organisaties die zich inzetten voor mensen waarvoor gastvrijheid geen normaal begrip is. De opgehaalde gelden worden gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor mensen waarvoor gastvrijheid geen normaal begrip is. In de afgelopen jaren heeft de We Care Foundation zich bewezen als een betrouwbare partner in goede doelen en heeft al verschillende organisaties gesteund.

   

 • Waterputten in Malawi

  Waterputten in Malawi

  Donatie: €7.400

  Dit project heeft voor 12 Elephant waterpompsystemen gezorgd, die per pomp 250 mensen van 40 liter water per dag per persoon voorzien. Alle materialen waarmee de pompen zijn gemaakt, komen uit de omgeving van Malawi en zijn samen met de dorpsbewoners gebouwd en onderhouden voor een langdurig gebruik.
  Lees meer over het project

 • Sanitaire voorzieningen in Liberia

  Sanitaire voorzieningen in Liberia

  Donatie: €5.020

  Door het bouwen van toiletten en handwas systemen heeft het project voor 110 sanitaire voorzieningen gezorgd in Liberia. Dit zorgt onder meer voor het stoppen van ziektes die voortkomen uit vies water. Naast het bouwen van sanitaire voorzieningen zijn er mensen getraind om de watersystemen te onderhouden, zodat deze voor lange tijd gebruikt kunnen worden.
  Lees meer over dit project

 • Drinkwater school Ban Nalau

  Drinkwater school Ban Nalau

  Donatie: €4.500

  In samenwerking met HOAT en de Parade, zijn er regenwater reiniging systemen geplaatst om meer dan 1000 kinderen op scholen in de Buriram provincie in Thailand te voorzien van schoon drinkwater. De kinderen dronken water wat maanden stil stond uit on-afgesloten tanks wat daardoor veel schadelijke bacteriën bevatte. Na de installaties van de reiniging systemen en uitleg over hoe belangrijk het gebruik van schoon water is, is het aantal kinderen wat ziek werd flink gedaald.
  Lees meer over dit project

 • Schoon drinkwater en empowering women

  Schoon drinkwater en empowering women

  Donatie €11.740

  Dit project in Ethiopie stelt 2 water bronnen in veiligheid, creëert 2 water distributie punten en vrouwen worden getraind in sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, tuinbouw en kleinschalige bedrijfsactiviteiten. Op deze manier maken 4800 mensen gebruik van nieuwe sanitaire voorzieningen.
  Lees meer over dit project

 • Sanitaire voorzieningen in een vluchtelingen kamp

  Sanitaire voorzieningen in een vluchtelingen kamp

  Donatie €13.500

  Het kamp in Somalie werd aanvankelijk gebouwd als vluchtelingen kamp, wat vervolgens een permanente woonplek werd. Het project heeft ervoor gezorgd dat er toiletten en watervoorzieningen gebouwd konden worden om 2500 mensen te voorzien van schoon water en om ziektes te reduceren.
  Lees meer over dit project

 • Stichting Che Amigo

  Stichting Che Amigo

  Donatie: €500

  Stichting Che Amigo werft fondsen in Nederland voor educatieve projecten in Argentinië. Naast financiële steun geeft Che Amigo ook training en coaching op het gebied van leiderschap en sociaal projectmanagement aan het jongeren uit arme gebieden. Zo stimuleren we lokaal ondernemerschap. In Argentinië werkt Che Amigo nauw samen met lokale organisaties. Daardoor maken ze goed gebruik van lokale kennis, ervaring en draagvlak. 

 • Keramische waterfilter productie

  Keramische waterfilter productie

  Donatie: €20.596

  Het project steunt vertegenwoordigers van de ‘Prespot’ potten center om een training te verkrijgen in Cambodia voor de productie en implementatie voor keramische waterfilters.
  Lees meer over dit project

   

  plus icon
 • Sanitair School Program

  Sanitair School Program

  Donatie: €10.000

  Het project verzorgd 3 lagere scholen in Njombe, Tanzania met goede sanitaire voorzieningen en training in persoonlijke hygiene voor +- 1600 kinderen tussen de 7-14 jaar.
  Lees meer over dit project

 • The 'Lave Main' voor scholen

  The 'Lave Main' voor scholen

  Donatie: €1.365

  In samenwerking met ASAP (die samen met loodgieters en tweedehands materialen een makkelijk systeem hebben ontwikkeld  voor kinderen om hun handen te wassen) worden deze systemen geïnstalleerd op lagere scholen in 9 dorpen in de buurt van Bobo Dioulasso, Burkina Faso, Afrika.
  Lees meer over dit project